ضریب توان لحظه وقوع اتصال کوتاه
در لحظه وقوع اتصال کوتاه دو اتفاق مهم رخ می دهد:
- امپدانس شبکه ناگهان از امپدانس بار تبدیل به امپدانس خطوط تغذیه در مسیر وقوع اتصال کوتاه می شود که بسیار کمتر از امپدانس بار است و به این علت شدت جریان در شبکه به طور ناگهانی افزایش می یابد.
- ضریب توان شبکه که قبل از وقوع اتصال کوتاه قاعدتا باید بین 8/0 تا 9/0 باشد ناگهان تغییر می کند و حدود 2/0 تا 3/0 تغییر می کند و در این میان لحظه وقوع اتصال کوتاه بسیار مهم است که با کدامیک از لحظات موج ولتاژ مطابقت کند.
نکته: لحظه وقوع اتصال کوتاه مهم است و لحظه ای است که ممکن است به نحوی باشد که یا اصلا مولفه جریان مستقیم تولید نشود یا مقدار این مولفه در حداکثر ممکن باشد.
در محاسبه حداکثر جریان اتصال کوتاه: لحظه وقوع اتصال کوتاه با حداکثر مولفه جریان مستقیم مطابقت دارد.
در محاسبه حداقل جریان اتصال کوتاه : لحظه وقوع اتصال کوتاه با حداقل مولفه جریان مستقیم مطابقت دارد (اصلا مولفه جریان مستقیم وجود ندارد)
منابع تغذیه
برای فشار ضعیف دو نوع منبع وجود دارد: ترانسفورماتورها ، ژنراتورها
مشخصه های اصلی ترانسفورماتورها: از بین مشخصه های آن 4 مشخصه مهم مورد بحث هستند:
- ولتاژهای فشار قوی و فشار ضعیف مانند (0،4) / 20کیلوولت
- توان نامی ترانسفورماتور مانند 630 کیلوولت آمپر
- ولتاژ امپدانس مانند 6%
- ولتاژ مقاومت
*ولتاژ امپدانس یا مشخص کننده امپدانس داخلی ترانسفورماتور است*
نکته : ترانسفورماتورهای 250 تا 630 کیلوولت آمپر با هر دو مقدار امپدانس 4% و 6% تولید می شوند.
از آنجا که این نکات از کتاب راهنما مبحث سیزده یا اصطلاحا کتاب راهنما طرح و اجرا تاسیسات برقی ساختمان خلاصه برداری شده و کتاب راهنما طرح و اجرا تاسیسات برقی ساختمان در کنار کتاب مبحث 13 ساختمان ویرایش جدید جز مهم ترین منابع آزمون نظام مهندسی طراحی و نظارت برق می باشند، بنابراین احتمال اینکه در آزمون نظام مهندسی اجرا برق نیز از مطالب فوق سوال طرح شود زیاد است. در آزمون نظام مهندسی نظارت برق و آزمون نظام مهندسی طراحی برق امکان اینکه مطالب کتاب راهنما طرح و اجرا تاسیسات برقی ساختمان جز سوالات احتمالی آزمون نظام مهندسی باشد قوت می گیرد.
شرایط کار عادی و اتصال کوتاه ترانسفورماتور
نحوه بکارگیری بتن مسلح و غیر مسلح